120 miljoner anledningar att surna på Arbetsförmedlingen?

”Politiker sluta debattera skatter,fokusera på kostnaderna! 100 mkr för ny sajt åt arbetsförmedlingen? Jag gör det för 2” skriver Klarnas VD idag på twitter.

monety talks

Jag måst instämma som skattebetalare; som entreprenör; som en av grundarna bakom yobeeda – Sveriges smarta arbetsförmedling för korta jobb.

yobeeda har liksom våra kollegor i branshen – selfiejobs, youcruit, taskrunner, worktasker, instawork med flera – satsat tid, kunskap och pengar för att KOMPLETTERA det som inte arbetsförmedlingen kommer att fixa: Underlätta mötet i delandeekonomin.

Det är något fundamentalt fel när start-ups och skattebetalare i ett av världens mest innovativa länder passivt måste se på hur arbetsförmedlingen försöker hänga med på arbetsmarknaden, läsa av de globala trenderna och utnyttja de nya sociala medierna. Det finns massor av innovativa företag som arbetsförmedlingen i sin monopolställning stänger ute till ett högt pris och hög komplexitet i en värld full av appar, freeware, seamless UX och service design simplicity.

Arbetförmedlingen slösar med skattefinansierade pengar för att cementera sin monopolställning att förmedla subventionerade jobb på en sjuk arbetsmarknad.

Vad hände med statens innovationsråd? ”Arbetsförmedlingen” borde väl vara ett av de absoluta fokusområdena för nytänkande där dessa 120 miljoner borde disponeras och släppa in nya tllväxtföretag?

Det är dags att tänka om. Vi på yobeeda tror vi kan förmedla motsvarande minst 30,000 heltidsjobb på jobb som inte bokas eftersom man inte hittar någon, med privata pengar till ett lågt pris. Riktiga jobb. Skattade.

Jag vet inte vad Arbetsförmedlingen tror att det skall åstadkomma, men det verkar dyrare och på tok för komplext. Hanteringen av skattepengar är både arrogant och skrämmande. Släpp in nytänkarna. Släpp på monopolet. Åtminstone lite

Sven Hultin

styrelseordförande, yobeeda

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s