yobeeda och vår historia

Vad gör vi?

yobeeda.com är mötesplatsen där företagare möter tillgängliga och arbetsvilliga. Vi förenklar rekrytering och vikariehantering.

yobeeda föddes i april 2014 och nominerades till “Årets Bästa Start-Up” av Småföretagarna 2014. yobeeda är sveriges smarta jobbtorg och tillhandahåller en unik vikariehantering samt rektyretingsstöd. yobeeda är inget bemanningsbolag. yobeeda är ingen arbetsgivare. yobeeda kan närmast jämföras som ett “AirBnB för korta jobb”.

Varför startades yobeeda?

Idén föddes då vi blev introducerade för s.k. ”solskensschema”. Vilket innebär att om det regnade på jobbet fick man gå hem, utan betalt. Vi tänkte att när det regnar måste någon ha motsatt problem. Och så startades yobeeda.

Målet är att etablera kontakt mellan arbetsgivare med behov av personal med kort varsel. Vi möjliggör möten mellan människor och hoppas och tror att de genererar fler klassiska, traditionella anställningar.

Vi upptäckte tidigt att korttidsanställningar sällan är avtalsenliga. Ofta finns det inget avtal, ingen OB och ingen rätt till försäkring. yobeeda tycker att alla ska ha rätt till avtal och tillhandahåller därför just det. Alla som bokas för korta jobb hos yobeeda ska ha shysta villkor.

Våra värderingar

  • Simplicity (enkelket) – Vår tjänst skall vara snabb, krångelfri samt av högt värde för alla parter. Vår ambition är att förenkla, förenkla, förenkla och samtidigt eliminera alla invändningar mot värdet av korta jobba. Vi tror att fler arbetsgivare kommer boka för korta jobb om det är enkelt, utan att förstöra riktiga jobb. I fallet korta jobb reserveras lönen i förskott och betalas ut inom 1-5 dagar efter arbetet. I fallet rekrytering används yobeeda.com som ett bokningsverktyg för arbetsgivaren. Även ett genomsnittligt småföretag om 2-3 anställda måste ha råd att ha en vikariepool.
  • Transparens & Hållbarhet – Vi avser att driva vår verksamhet så öppen och enkel som möjligt. Vår målsättning är en hållbar arbetsmarknad, en optimal språngbräda till nästa jobb genom att minska trösklarna för att anställa, eliminera friktionsarbetslösheten för korta jobb och samtidigt möjliggöra en juste process. Vi kompletterar befintliga system och strukturer med en unik lösning, den första av sitt slag. Vi har, till skillnad mot bemanningsbolag och rekryterare knappt någon overhead. Det är inte hållbart att alla företag sitter på sina egna vikariepooler. Alla borde finnas på ett ställe. Det är vidare inte hållbart att varje kommun upphandlar exklusiva system för vikariehantering för miljoner.
  • Ansvar – Vi är stolta över det vi gör och värdesätter vårt gemensamma professionella rykte. Vi glömmer aldrig bort vem som betalar för våra tjänster. Vi tar personligt ansvar för våra egna handlingar, våra egna beslut och vårt eget beteende I alla transaktioner.
  • Innanförskap – Vi anammar FNs Mänskliga rättigheter och tror att alla kan utföra något kort jobb, någonstans, för någon, någon gång. yobeeda berör alla i samhället. Kandidater visar sin profil anonymt.
  • Respekt – Vi respekterar alltid varandra, oss själva, vår omgivning och den som betalar vår lön samt uppmuntrar till tolerans och konstruktiv återkoppling I alla transaktioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s