Nyheter från yobeeda

”Sommarjobbsfaddern”: yobeeda – Sveriges smarta arbetsförmedling för korta jobb – lanserar nytt koncept

Tusentals arbetsvilliga och tillgängliga yobtakers. 

Sedan startade 2014-07-02 har yobeeda jobbat med övertygelsen att alla kan göra något, någon gång, någonstans. Korta jobb leder till nya kontakter som leder till erfarenheter som leder till riktiga jobb. Utmaningen för företag har tidigare varit att hitta någon när dessa behövs.

På yobeeda.com, Sveriges smarta mötesplats för korta jobb, maximeras synligheten för alla arbetsvilliga och tillgängliga lokalt med en helt ny modell. Arbetsgivare med behov av extra personal kan söka-boka-betala-betygsätta med en enkel och genomtänkt process med dokumenterade avtal, lön inom 4-5 dagar och möjlighet för ömsesidigt betygsättande.

”Det Uber gör för taxiresor och Airbnb för boende, det gör yobeeda för korta jobb” säger Sven Hultin, en av de tre grundarna. ”På sikt vill vi eliminera friktionsarbetslösheten för korta jobb, lokalt, i varje geografi. Det vi gör är att säkerställa att korta jobb bokas enkelt och med dokumenterat  överenskommet avtal. Det vi gör är gott och bemöter alla myter om korta jobb.”

Att bli sommarjobbsfadder är något man skall skryta om och är ett praktiskt nytt grepp

linked_in_sommarjobbsfadder

Idag, inför sommaren 2015, lanserar yobeeda ett koncept som kallas ”sommarjobbsfadder”.

yobeeda menar att det finns massor av människor och företagare som vill vara goda: De letar kanske efter något praktiskt inom raman för social hänsyn och sin CSR-agenda. Nu får de chansen att både förändra arbetsmarknaden underifrån samtidigt som de skänker någon en jobberfarenhet. Att arbetsmarknaden är under stark omvandling råder inget tvivel och denna fråga berör alla.

”Vi tror starkt på många beröringspunkter. För varje vikarie som behövs krävs en vikariepool om tio. Det är en volymfråga som krävs för att alla skall hitta någon när det behövs. Många jobb bokas aldrig. Det är för krångligt.” fortsätter Sven.”Vi vill skapa ett lokalt ekosystem för korta jobb. Sommarjobbsfaddern är ett viktigt initiativ som berör alla, hela samhället. Vem minns inte sitt första riktiga jobb? Klart man vill att andra skall få uppleva samma känsla. Detta är CSR på riktigt ”

Den som vill bli fadder betalar helt enkelt en summa pengar som utbetalas som lön enligt instruktion, yobeeda hittar arbetsgivare och sommarjobbare:

http://k.yobeeda.com/sommarjobbsfadder

Information

Sven Hultin, styrelseordförande, sven.hultin@yobeeda.com

Magnus Maurex, vd, 070-558 78 00, magnus.maurex@yobeeda.com

yobeeda föddes april 2014 och nominerades till “Årets Bästa Start-Up” av Småföretagarna 2014.

yobeeda är Sveriges smarta arbetsförmedling för korta jobb och tillhandahåller en unik förmedlingsprocess för korta jobb, vikariehantering samt ekryteringsstöd.

yobeeda är ingen arbetsgivare utan kan närmast jämföras som ett Airbnb eller Uber för korta jobb.

  • yobtakers (arbetsvilliga och tillgängliga) uppdaterar sin profil en gång och anger löpande när och var och med vad de kan jobba med. Detta krävs för att vara sökbar lokalt.
  • yobtakers får betalt ett par dagar efter det korta jobbet
  • dokumenterat avtal för varje pass
  • yobmakers (arbetsgivare) kan söka-boka-betala-betygsätta via en enkel process
  • yobeeda sammanställer skatteunderlag per månad till arbetsgivare

www.yobeeda.com / twitter@yobeeda / facebook.com/yobeeda / tumblr.com/blog/yobeeda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s