yobguiden: Nu är goda råd dyra

Månaden januari är ökänd för att vara en fattigmånad. Julen har passerat, julklapparna är inköpta och vi blir plågsamt påminda om att nu är pengarna slut.

När pengarna är slut så är pengarna slut, ett extrapass på jobbet hjälper ingen fattig – för lönen kommer ju ändå den 25e… Eller?

Det behöver inte fungera så. yobeeda är en digital mötesplatjanuari.jpgs där arbetsgivare bokar dig när de behöver extrahjälp. Du bestämmer själv när du är bokningsbar genom att ange dina tillgängliga tider i din profil. Är du inte tillgänglig dyker du inte heller upp i arbetsgivarens sökning – här lämnas inga utrymmen för missförstånd.

Lönen kan du få via paypal, när du accepterat en bokningsförfrågan sätts din lön i ”karantän” och blir utbetalad när ditt arbetspass är slut.

Vi har hört mycket negativt om korta jobb. Korta anställningar = osäkerhet i tillvaron.

Men om vi istället ser korta anställningar, eller korta uppdrag, som ett komplement i vardagen blir det istället en möjlighet. En möjlighet att dryga ut kassan just DENNA vecka, en möjlighet att spara lite mer pengar eller en möjlighet att få in foten i ett företag och lära känna flera olika arbetsgivare utan att vara bunden till en.

yobeeda skapades inte för att ersätta den fasta, trygga, heltidsanställningen. yobeeda skapades för att sänka kraven, öka flexibiliteten och öka antalet möjligheter att få in en fot mot en sådan trygg heltidsanställning.

Om en arbetsgivare vågar anställa dig till ett arbetspass kommer hen antagligen vilja anställa dig nästa gång det uppstår ett behov, och nästa, och nästa… Tills du och din kunskap om verksamheten är så värdefull för företaget att de behöver dig på en ökad deltid eller till och med heltid.

Vägen mot heltidsanställningar blir allt längre och krokigare. Men det behöver inte vara negativt om vi möjliggör försörjning genom att transparens och arbetsvilja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s