yobeeda på Mälarblick

Fler människor än någonsin fryser!

Under veckan har vi på yobeeda-kontoret gemensamt samlat ihop varma jackor och skor som vi inte längre behöver för att skänka till asylsökande. Vi gör inget stort fotavtryck, men vårt avtryck tillsammans med många andras gör stor skillnad. Uppslutningen och viljan att ge på kontoret var så stor att vi kommer genomföra ytterligare en insamling i januari.

unnamed.jpg

Jag vill berätta om en annan händelse som rotat sig i mitt hjärta.

För två månader sedan åkte jag nattåget upp till Örnsköldsvik tillsammans med min hund. Plötsligt kom en liten flicka (låt säga fem år gammal) krypande. Troligtvis var hon en av alla flyktingar som fanns med på tåget, med slutstation Narvik. När min hund såg att hon närmade sig började han genast vifta på svansen, för honom finns det inget bättre än uppmärksamhet från människor. Flickan började skratta och gav min hund sin leksak, en dinosaurie i plast. Jag försökte ge den till henne igen, flera gånger – min hund har massa leksaker hemma. Men hon insisterade på att ge leksaken till min hund. Sedan dess har denna leksaks-dinosaurie stått på mitt skrivbord på kontoret.

Bland vinterjackorna jag skänkte återlämnade jag denna dinosaurie. Detta gör mig glad för nu fick jag chansen att ge tillbaka igen. Inte till henne men till andra barn i hennes situation. Min hund behöver ingen dinosaurie – jag vet det, men ett barn i en svår situation kanske gör det.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. yobeeda kommer fortsätta bidra dels genom vårt dagliga arbete – att skapa jobb. Men även på andra sätt, som att skänka en jacka eller två. 

maddesignatur

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s