yobeeda i Bryssel

I förra veckan deltog yobeeda på ett seminarium i Bryssel. Seminariet leddes av Gunnar Högmark och hölls i the Nordic House i Bryssel med ca. 40 deltagare från europeiska institutioner, företag, NGO’s Magnus Maurex.jpgm.m.

Seminariet var oerhört intressant och vi fick möjlighet att diskutera vilka strukturer och regleringar olika digitala lösningar kan utmana. yobeedas VD Magnus Maurex deltog och lyfte fram behovet av att förändra rådande strukturer. Nyckeln till att skapa fler jobb är att få företagare och politiker att tänka på ett nytt sätt kring den typen av kort-tidsanställningar samhället rör sig mot.

En del i ekvationen är att skapa en plattform där företagare genom enkla medel får möjligheten att anställa personal till kort-tidsuppdrag utan att det kräver tid för att hitta kandidaten. Detta är var yobeeda gör. Genom en enkel sökfunktion hittar företagare enkelt relevant och tillgänglig personal. Och precis som Ola Landström påpekade så är inte delandeekonomi särskilt nytt, utan det är plattformarna som erbjuder de nya möjligheterna och den nya marknaden.

Men plattformen stöter på vissa hinder på vägen, särskilt i form av lagstiftning kring a-kassan. Många arbetsvilliga skulle kunna tänka sig att ta extrapass men oroar sig över hur det ska komma att påverka deras a-kassa. En svårlöst problematik men som sätter käppar i hjulen för den som är villig att ta korta jobb. Att välja bort jobb för att få full inkomst från a-kassan är skevt och något vi måste göra något åt.

Läs mer om seminariet, deltagarna och diskussionerna på Svenskt Näringsliv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s