En frilansande kassörska, varför inte?

Sättet vi jobbar på idag – 08.00 – 17.00 i kontorsmiljö, håller på att förändras. The guardian räknar upp flera olika förändringar och bland dessa finns ”cloud workers”. En cloud worker är som en frilansare – hyr ut sin kompetens baserat på uppdrag. Allt fler kommer inleda sin karriär med frilansuppdrag för att sedan gå vidare till permanent anställning.

Detta låter till en början som en otrygg situation. Men i själva verket är det bra för både arbetsgivare och arbetstagare. På så sätt får båda parter känna efter om de passar i den kultur som råder på kontoret.

Van der Mersch argues that there are career development opportunities for cloud workers, with many startups using the site as a way of testing out freelancers to see if they’re a good cultural fit before offering them a permanent job – and vice versa. “Typically these remote freelancers are very entrepreneurial, which is one of the mindsets that startups are looking for,” he says. “They are self-starters and they don’t need someone looking over their shoulder.”

Ordet ”frilans” relateras ofta till kreativa yrken, som journalistik och grafisk formgivning. Men varför skulle inte enkla jobb också kunna fungera som genom frilans?

Till exempel så borden en ICA-kassörska kunna jobba hos vilken ICA-handlare som helst och inte vara bunden till en enda arbetsgivare. Får du endast en tjänst på 75% hos en ICA-handlare så vore det kanske bra om du kunde fylla resterande 25% hos en annan arbetsgivare som behöver din kompetens. tjejworking1.png

Detta möjliggör plattformen yobeeda genom en enkelt bokningsfunktion som kan användas av alla möjliga typer av arbetsgivare och företag. Oavsett om det handlar om servering, journalistik eller lagerarbete. Oavsett om företaget är ett enmansföretag eller en större koncern.

Som yobtaker kan du själv välja vilka typer av yrken du är intresserad av. Genom att fylla i ditt CV och din profil ökar du dina chanser att bli bokad till korta jobb – precis som en frilansare.

Som arbetsgivare skapas möjligheten för dig att hitta och boka personal på oerhört kort varsel med precis den kompetens du efterfrågar. Du kan testa olika personer och erbjuda permanent anställning till den som passar bäst in i den företagskultur du strävar efter att skapa.

maddesignatur
Madeleine Westerlund
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s