Nya mer effektiva kanaler för att hitta personal

Idag tillsätter arbetsförmedlingen 1 av 3 jobb. Resterande tillsätts genom andra kanaler. 

Det handlar om spontanansökningar, kontakter och inte minst social media. Faktum är att jobbgrupper som startas lokalt har så pass många medlemmar att det ofta är mer effektivt att söka personal där än genom arbetsförmedling
en, annonserna får ett större genomslag och en betydligt större spridning.

På yobeeda har vi känt av denna utveckling, särskilt vad gäller skillnaden mellan att lägga ut en jobbannons på arbetsförmedlingen jämfört med att lägga ut samma annons på Facebook.

Genom Facebook får inläggen på fyra timmar en spridning till 10.000+ individer. Genom kommentarer, delningar och likes. Motsvarigheten på arbetsförmedlingen? 400 personer på 4 dagar… Föga imponerande när man till exempel behöver hitta personal med kort varsel.

Vet ni vad som är ännu mer imponerande? Hur enkelt det är att hittapersonal med kort varsel på yobeeda! Plattformen är utformad med hänsyn till kandidatens och arbetsgivaren behov till flexibilitet vilket gör den till ett fantastiskt verktyg att enkelt och snabbt hitta extrapersonal.

yobeeda, jobb idag, hitta jobb, signatur
Madeleine Westerlund.

Grunden till detta – ömsesidig flexibilitet. Kandidater som registrerar sig bör vara flexibla att jobba och arbetsgivare bör ha ett öppet sinne och vara flexibla i sin sökning av kandidater. Detta innebär inte att tumma på kvalitet – det innebär att våga ta in en ny individ i verksamheten. Självklart erbjuds möjlighet till en inledande intervju innan bokning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s