yobeeda i delandeekonomin kan skapa minst 30,000 nya jobb i Sverige

yobeeda är en del av delandeekonomin

Hur? Genom att skapa en mötesplats där undersysselsatta, arbetsvilliga och tillgängliga maximerar sin synlighet lokalt kan de bokas av en arbetsgivare när ett behov av ett eller flera korta jobb uppstår.

Upplägget påminner lite om en kombination av booking.com + AirBnB, för kortajobb. Mötesplatsen erbjuden en enkel helhetsprocess där du kan söka-boka-betala-betygsätta för korta jobb. Arbetsgivaren ger arbetstagaren ett direkt omdöme, och arbetstagaren ger ett anonymt omdöme som konsolideras med flera andra. Lön via PayPal inom 4-6 dagar. För varje steg i processen finns det tilläggstjänster för att underlätta bokning. Alla är automatiskt försäkrade i vår kollektivförsäkring via Länsförsäkringar.

I USA kommer 40 % av arbetsstyrkan vara på frilansbasis (filmen) och cirka 50-70 % av de stora företagen i världen kommer öka/aggressivt öka sitt nyttjande av tillfällig personal framöver (Deloitte). De befintliga bemanningsbolagen lever med än mer pressade marginaler på samma sätt som resebyråerena gjorde en gång i tiden och kommer tvingas ändra sig från att ha vikariepooler till att vikariepoola (dvs dela sina undersysselsatta resurser via yobeeda).

Vad är sharing economy?

I en värld med färre fasta jobb rivs befintliga strukturer och ansvaret flyttas i större grad ut till individen som vill maximera sin synlighet. yobeeda har visionen att eliminera friktionsarbetslösheten  för korta jobb lokalt, fast globalt.

Vi har konservativt uppskattat volymen av korta jobb i Sverige som inte bokas på grund av friktionsarbetslösheten till motsvarande minst 30,000 heltidsjobb. Det är riktiga, vita, försäkrade, beskattade, avtalade och dokumenterade transaktioner som inte kannibaliserar på befintliga jobb. Det är väl bara Volvo och statliga myndigheter som ligger i närheten?  Dessutom underlättar yobeeda integrationen genom ökade kontaktpunkter och nya möten som leder till ökat innanförskap. Innanförskap är en av yobeedas värderingar.

Ett kort jobb = ett möte = en kontakt.

Vi brukar i bildspråk tala om ”A Society of Human Bees” där våra yobtakers, likt det flitiga biet, samlar nektar från olika korta uppdrag från olika yobmakers. Det är en fånig metafor kanske, men vi har mycket att lära av naturen, och bina utgör en grundpelare för hela planeten. Inga bin. Ingen pollinering. Inget liv.

”It’s better to be busy as a bee than busy doing nothing.”- Sven Hultin

Likt bina svärmar vi nu i delandeekonomin och söker fler underysselsatta, arbetsvilliga, tillgängliga yobtakers delar med sig av sin tid att utföra ett lokalt kort jobb i utbyte mot en sjyst ersättning. #BEEgood or #BEEavailable !

yobeeda – a game changer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s