Vardagsjobben leder till chefsjobben

På mitt första jobb fick jag göra väldigt många och VÄLDIGT olika saker. Mitt första jobb var visserligen inte ett särskilt ”vanligt” jobb. Mitt första jobb var ett sommarjobb hos polisen i Stockholm. Under min tid där fick jag promenera med hundar, städa, hantera post, tvätta polisbilar… listan är lång! Ibland var det frustrerande att inte riktigt veta vad jag skulle göra från dag till dag, det uppstod prestationsångest när jag inte gillade att ”fråga hela tiden”. Men i efterhand har jag lärt mig att uppskatta det, för det förberedda mig inför mycket!bild

Sanningen är att det är inte så klurigt att ha ett extrajobb, ett sommarjobb eller ett vardagsjobb – de kräver inte så mycket som man ibland inbillar sig. Du behöver komma dit – i tid, ta instruktioner och göra ditt bästa. Mer än så kräver sällan butikschefer, restaurangchefer etc. Det blir annorlunda när du varit på jobbet en längre tid, din tredje sommar är kanske kraven något högre. Men då har du varit där länge, lärt känna dina kollegor och antagligen blivit hyfsat varm i kläderna. Vi lever i ett samhälle som ställer höga krav vilket gör det lätt att glömma vissa saker.

  • Din chef är också en människa
  • Alla har varit nya på jobbet någon gång
  • Alla har även haft ett första jobb någon gång
  • Alla är inte bra på allt
  • Varende chef i Sverige har också haft ett ”vardagsjobb”

Sanningen är att varenda chef har någon gång haft ett ”vardagsjobb”. Artikeln i Svenskt Näringsliv beskriver det väl.

En annons i tidningen gav Isaac Mukiibi från Uganda ett jobb på Svensk Direktreklam. Han började som utdelare på helger men sitter nu som platschef på Stockholms citykontor. Många andra har gjort liknande resor, och företaget vill gärna fortsätta att bidra till att fler nyanlända får ett arbete.

Det är dessa jobb som ska vara enkla att erbjuda och enkla att få! Om betong är husets stabila grund så är vardagsjobben samhällets. Och det är vardagsjobben som skapar chefer.

yobeeda gör det enkelt att erbjuda vardagsjobb. #BEEgood

yobeeda gör det enkelt att ta vardagsjobb. #BEEavailable

Läs hela artikeln här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s