Alla kan inte vara med i 100-klubben, men alla kan göra något.

flyktRegeringens nya förslag ”100 klubben” är en god tanke. Men alla kan kanske inte sysselsätta 100 personer. Tyvärr.

– Alla företagare kan dock sysselsätta någon, någon gång.
– Och alla arbetsvilliga kan göra något, för någon, någonstans, någon gång.

Det är fint med stora åtgärder. Vi kan dock åstadkomma underverk med många små åtgärder med. Man skall inte underskatta kraften i mikrosamhället. Det är därför vi gillar metaforen ” a society of human bees”.


Det var därför vi skapade yobeeda: en mötesplats för kort jobb. En tids praktik kanske resulterar i en kontakt, en referens eller ett tillsvidarearbete.

Alla vill vara goda innerst inne. Genom att eliminera friktionsarbetslösheten för korta jobb blir det både enklare och billigare att vara good, rent administrativt har vi gjort det superenkelt att söka-boka-betala-betygsätta.

I somras körde vi kampanjen ‪#‎sommarjobbsfaddern‬. Upplägget funkar överallt: ett företag som har ekonomin men inte tiden att anställa donerar ett jobb till ett mindre företag utan samma ekonomiska resurser men med behov av extrapersonal. Det är bara orsaken som ändras: sommarjobb, yrkespraktik, höstinfluensa eller som nu … flyktingintegration.

En del kanske kan till och med tänka sig att donera ett jobb någon annanstans som en tredje part utför och får betalt för. Vi kallar dom för DONOR-BEEs. Är du eller ditt företag ett ‪#‎DONORBEE‬ ?

Hör av dig. Detta är ‪#‎CSRPÅRIKTIGT‬ Vi kan ge dig ett diplom eller intyg till din årsrapport: ”Årets CSR aktivitet och julklapp var att sysselsätta 300 individer en vecka var på ett antal småföretag!”

‪#‎BEEgood‬ eller ‪#‎BEEavailable‬ på yobeeda.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s