Vi tror verkligen på det vi gör

“You should never start a company with a goal of getting rich. Your goal should be making something you believe in and making a company that will last” – Steve Jobs, late CEO Apple

Vi startade yobeeda med syftet att eliminera friktionsarbetslösheten för korta jobb. Det behövs. Det är en god sak. Vi vill genuint  att våra och andras barn skall behandlas schysst och komma in på arbetsmarknaden.

Korta jobb. Enkla jobb. Spontana jobb. Tillfälliga jobb. Säsongsbetonade jobb. Vikariejobb. Riktiga jobb. Ingångssjobb. 24/7. För undersysselsatta. Pensionärer. Studenter.

Arbetsvilliga. Tillgängliga. Du och jag. Det är inte bara en bra och hållbar lösning, det är en lösning som är högst nödvändig. yobeeda behövs för att öka kontaktytorna, förbättra integrationen och ge alla en chans.

Vi gör det enklare för företagare att vara schyssta arbetsgivare och att följa lagen. Som arbetstagare får du betyg och lön inom 4-6 dagar – låter mycket bättre än ett SMS-lån, eller hur? Alla blir vinnare. Dessutom tror vi att många korta jobb aldrig bokas eftersom just friktionsarbetslösheten är för hög. Det är svårt att hitta någon när man väl behöver någon.

När tiggeriet nådde Mariefred så agerade staden snabbt. De  gav romerna möjligheten att utföra enklare jobb för en rättvis ersättning. I DN beskriver man hur de blev sysselsatta:

”I stället står de vid sina loppisbord och säljer saker som Mariefredsborna samlat in, eller hjälper ortsbefolkningen med enklare arbeten. Det kan handla om trädgårdsarbete, om att putsa fönster, tvätta terrasser eller att städa.”

Detta kallade DN ”Mariefredsmodellen”, en modell som på många sätt påminner om yobeeda – ett forum där arbetsgivare möter arbetsvilliga för korta jobb. Detta var något som saknades i Sverige. Detta är något som alla frågar efter just nu och som vi redan har.

yobeeda skapades för att vi har en stark tro att alla kan göra någonting, för någon, någon gång. Du och jag. Det är intressant vad människor kan göra om de får chansen. Ge fler chansen! De flesta av oss är oerhört arbetsvilliga och behöver bara få chansen att visa vad vi går för.

Alla.

BEE good or BEE available!

yobeeda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s