En negativ inställning kommer inte hjälpa ungdomar till jobb

I Göteborgsposten skriver Susanna Birgersson kritiskt om ungdomars inställning till jobb. Hon implicerar att ungdomar inte är arbetsvilliga på grund av att de inte söker vissa typer av tillgängliga jobb. Hon kallar det för: ”En gräll illustration av en destruktiv bortskämdhetskultur”. Detta spår hoppade expressen snabbt på när de publicerade en ledare med samma tråkiga tonfall. Detta är ett tråkigt synsätt som inte kommer hjälpa ungdomars situation. Vi ser hellre på ungdomar som arbetsvilliga individer vilka behöver bättre förutsättningar till flexibla jobb. Det är genom nya innovativa lösningar vi avhjälper friktionsarbetslösheten. 

iStock_000019668905Large

Som ungdom är möjligheten att jobba ofta begränsad, de flesta anställningar som erbjuds är på deltid och ofta ska det egna schemat gå ihop med arbetsgivarens. Ibland får man mycket timmar – ibland får man inte tillräckligt, men ändå ska man vara tillgänglig och SAMTIDIGT söka tillgängliga jobb på platsbanken (?)

Därför behövs ett alternativ där arbetsvilliga ungdomar kan ta jobb på sina egna villkor – främst med hänsyn till tillgänglighet. Genom en ny digital mötesplats, där ungdomar kan registrera sitt CV och enkelt ange sina tillgängliga tider blir tillgängliga att boka för arbetsgivare som behöver hjälp med korta jobb – utan att de binder sig på deltid till ett enskilt företag. På så sätt ökar vi flexibiliteten och skapar fler inkörsportar till fasta anställningar. Det är var ungdomar och företagare behöver, flexibla anställningar som leder till fasta jobb!

Vi tror inte att ungdomar är lata och omotiverade, vi tror att arbetsvilliga ungdomar behöver enklare och lägre inkörsportar till jobb. Det måste dessutom bli enklare för företagare att på laglig väg anställa ungdomar för korta jobb. Därför skapade vi yobeeda – den innovativa lösningen för alla som vill BEEgood och BEEavailable. 

Expressen: http://www.expressen.se/ledare/ledare-tvinga-unga-att-ta-jobben/
Göteborgsposten: http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2835257-ledare-sluta-ursakta-lathet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s