Vad ska jag skriva i min profil?

Vad är det första du tänker på gällande ditt CV? Hur det ser ut eller hur du väljer att uttrycka dig?iStock_000019668905Large

De flesta bestämmer sig nog för vilken struktur CV:t ska ha i första hand: arbetslivserfarenhet… utbildning… övriga meriter.. same old, same old. Hos oss behöver du inte bekymra dig för strukturen – för att underlätta för arbetssökande och arbetsgivare har vi en färdig mall. Du bör däremot tänka lite extra på vad du skriver i din profil!

Här har du lite förslag kring hur du ska tänka när du fyller i ditt CV på yobeeda.com. 

  1. Beskriv vad dina olika yrkesroller inneburit i praktiken. Det är viktigt att du använder nyckelord som en arbetsgivare kan tänkas söka på när de behöver extrapersonal.
  2. Det är såklart viktigt att du är ärlig, du bör även vara beredd att redogöra för dina tidigare erfarenheter om en yobmaker vill boka ett möte.
  3. Har du inte så mycket erfarenhet av arbete? Berätta om dig själv, vad du har gjort (ge exempel) och vilka intressen du har. Det är även bra att motivera varför du skulle vara en bra anställd. Har du till exempel gjort något som visar att du kan ta ansvar? Har du medverkat i något sammanhang som visar att du kan samarbeta? Har du gjort något som visar att du kan ge service?
  4. När du skriver ditt personliga brev är det bra att ta upp konkreta situationer som är relevanta för jobbet du söker där du agerat positivt eller gjort bra ifrån dig.

(hämtat från: arbetsförmedlingen)

Och vet du? Det gör ingenting att allting låter som en klyscha! Du behöver inte skriva upp superunika egenskaper som gör att du särskiljer dig från andra. En arbetsgivare vill snarare känna sig trygg med den anställde och kommer antagligen inte välja någon som sticker ut för mycket. Det viktiga är att du fyller i ditt CV ordentligt, har koll på stavningen och är ärlig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s