yobeeda och en hållbar arbetsmarknad

Vad är hållbart på en arbetsmarknad med färre fasta jobb? När det gäller korta jobb finns det både äpplen och päron, färskvara, som smakar bäst inom kort. En del frukt därute är rutten, fast inte hos yobeeda. Vi tänker hållbarhet.

Vi läste ett bra inspel om hållbarhet av John Mellqvist med bäring på vad som är realistiskt, för kvinnor specifikt och vad millenials förväntar sig ur ett hållbarhetsperspektiv.

background_mobile.jpg

Läs själv: http://sapir.se/john-mellqvist-om-hur-hallbarhet-blir-allt-trendigare/

En av flera drivkrafter bakom yobeeda är just hållbarhet; en hållbar arbetsmarknad. Vi speglar detta i våra fem värderingar och genom vår egen filantropiska inställning till korta jobb. Som medelålders entreprenörer är vi genuint intresserade av att detta skall bli bättre. Det handlar om våra barn med. Låt marknaden sedan avgöra om det håller.

  • Vi vill bemöta alla invändningar mot korta jobb (då de leder till kontakter och fastare jobb) i en arbetsmarknadsstruktur där de fasta jobben försvinner och ersätts av någon slags flerajobbpåengångekonomi som vi antingen förnekar är här eller vägrar acceptera att den är på väg.
  • Vi löser inte allt, men vi löser ett grundläggande problem avseende matchning, eller det vi kallar friktionsarbetslöshet för korta jobb. Vi rensar upp i träsket av korta jobb utan avtal och med sena löneutbetalningar.
  • Vi tar bort gruset i dojjan för företagaren som helt plötsligt behöver extrapersonal med en enkel och billig administrativ process.
  • Vi hjälper den som kan och vill jobba att maximera sin synlighet.
  • Vi vill med principer som bygger på delandeekonomin skapa den största mötesplatsen och med maximal synlighet av tillgängliga & arbetsvilliga när någon behöver dem, där de behövs och för det de behövs.
  • Vi vill samla alla vikariepoolerna på en plats (till). Att sitta och hålla på sin deltidsvikariepoolslista som ändå inte har fast anställning med lojalitetsklausuler är helt enkelt inte hållbart. Det är som att sitta med sina leksaker i sandlådan och inte låna ut dem. Att veta vilken sak som är bäst att ha, är en konkurrensfördel. Att dela med sig är dubbelt kul och empatiskt. Fråga dig själv varför alla resebyråer brukar ligga på samma ställe …
  • Vi vill att hårt motiverade och arbetande kvinnor, och detta är ett större problem utomlands än i Sverige, ska ha möjlighet att lätt få extrajobb nära där de befinner sig.
  • Vi vill att varje betald arbetstransaktion skall lämna ett positivt spår, en referens, och inte bara en skattsedel och sociala avgifter.
  • Vi vill möjliggöra för näringslivet lokalt att även sysselsätta lokalt då det är både hållbart, tryggt, rätt, miljövänligt, produktivt och ekonomiskt. Annars flyttar ju folk.
  • Vi vill underlätta för alla företagare att visa social hänsyn om de själva inte vet hur eller helt enkelt måste enligt LOU.

Att alla hjälper till är hållbart och lite filantropiskt. Tänk om alla hjälpte någon, någon gång att få en rad på sitt CV! 

Alla kan göra något, någon gång, för någon, någonstans.

Om du tycker detta känns viktigt men varken har jobb som ska utföras eller vill jobba kan du också hjälpa till. På yobeeda finns en roll för dig i vårt mänskliga bi-samhälle med. Hör av dig om du vill veta mer eller om du vill veta hur yobeeda kan användas i din egen CSR som företagare.

Vi lovar ökad synlighet för de som vill och kan. Enkla processer. Eget ansvar i varje handling. Transparens. Innanförskap. Respekt. Det krävs att alla parter vill. Lön inom 4-5 dagar. Med semesterersättning.

Efterfrågan och tillgång. “BEE good or BEE available”  Det Airbnb gör för boende och det Uber för transport gör yobeeda för korta jobb. Blanda din fruktsallad hos oss och var lite god själv.

Vi ser oss för en game changer för ökad hållbarhet, vi med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s